Romana


PRIMARIA COMUNEI DELENI
PREZENTARE LOCALA
    Tinut bogat si variat, cu oameni harnici si traditii adinc infipte in istoria neamului romanesc, comuna Deleni, se intinde coborand pe partea rasariteana a dealului "Pietraria", cu un relief deluros la stinga riului "Bahlui" si la nord de orasul Hirlau cu satelitul sau-satul Pircovaci.
    Amplasarea localitatii este inclinata de la Vest spre Est pe o distanta de 8-9 km, cu o diferenta de nivel de 400 m, punctul ce mai inalt ajungind la 594 m fata de nivelul marii.
    Dealul "Pietraria" a adunat la poalele sale, in viiturile sapate de suvoaiele vremii, case si oameni care s-au iminzit de-a lungul vremii, tot mai in jos pina in valea Sloboziei, la extremitatea nordica a comunei.
    Aspectul general al comunei, este deluros, insa micile depresiuni existente la poalele dealului si inspre est, la ses, locuitorii comunei au in proprietate terenuri agricole, care le permit sa dezvolte in conditii optime o agricultura diversificata incepind de la cultivarea legumelor, cereale, plante tehnice, viticultura si pomicultura si pina la, si nu in ultimul rind cresterea animalelor si valorificarea productiei/produselor de la acestea.

Copyright Author - MindMagnet Software Romania - developed for KYO INC